De beste Leasedeals in Operationele- en Financiƫle Lease
<

AutoLeasing

Autoleasing is mijn specialiteit. Daar richt ik mij op. Tenslotte doe ik alleen de dingen waar ik goed in ben.

Hieronder ziet u een aantal leasevormen en de voordelen ervan:

- Operationele lease
- Netto operationele lease
- Financiële lease
- Shortlease.

Van Dijk LeaseAdvies wil graag in een persoonlijk gesprek bezien wat voor uw onderneming of omstandigheden de beste leasevorm is. 
Persoonlijke aandacht is mijn devies. En persoonlijke aandacht is bij mij nog steeds geheel kosteloos.

Operationele lease (operational lease)

Operationele lease is de meest voorkomende vorm van autoleasing. De leasemaatschappij investeert in de door u uitgekozen auto en biedt deze tegen een van te voren afgesproken vergoeding, periode en kilometrage aan. De leasemaatschappij blijft economisch en juridisch eigenaar van de auto.

De servicecomponenten die normaliter bij deze leasevorm zijn inbegrepen betreffen:

- Afschrijving
- Rente
- WA+Casco verzekering
- Ongevallen verzekering inzittenden (SVI)
- Houderschapsbelasting
- Reparatie
- Onderhoud
- Vervanging van banden
- Vervangend vervoer (na 24 uur bij pech en/of schade).

Deze service is naar wens verder uit te breiden met bijvoorbeeld:

- Brandstofpas
- Brandstofvoorschot
- Vervangend Vervoer ‘per direct’.

Daarnaast kunt u in overleg bepaalde servicecomponenten voor eigen rekening nemen.

De voordelen van operationele lease:

- geen investering, dus behoud van liquiditeit: u gebruikt uw liquide middelen voor die investeringen of activiteiten die uw bedrijf wél de winst kunnen opleveren.
- uitbesteding van risico’s: risico's van investering, verzekering, onderhoud, reparatie en het restwaarderisico liggen bij de leasemaatschappij.
- 100% aftrekbaar: de kosten van operationele lease zijn volledig aftrekbaar van de belasting.
- een representatief wagenpark: u heeft altijd een nieuw, fris en representatief wagenpark. Na de leaseperiode herhaalt de procedure zich en u rijdt weer in een nieuwe auto naar keuze.
- alle dagen van het jaar mobiel.

Als u zoveel mogelijk werkzaamheden aan het gebruik van auto’s als bedrijfsmiddel wilt uitbesteden en optimale service wilt genieten, is operationele lease zeker aan te bevelen. Want niet het eigendom, maar het gebruik zonder zorgen levert uw bedrijf de winst op!

Netto operationele lease (netto operational lease)

Bij netto operationele lease investeert de leasemaatschappij in de door u uitgekozen auto. Deze wordt aangeboden tegen een van tevoren afgesproken vergoeding, periode en kilometrage. De leasemaatschappij blijft hierbij economisch en juridisch eigenaar van de auto. Echter, u bent zelf verantwoordelijk voor de andere servicecomponenten.

Financiële lease (financial lease)

Financiële lease is een financieringsvorm met de auto als onderpand.

U staat in voor de vergoeding van de volledige investering, verhoogd met rente en eventueel andere overeengekomen kosten. U draagt dus zelf het restwaarderisico. Daarom zult u uw auto op de balans moeten activeren voor de gehele investeringswaarde, verminderd met de door u toegepaste afschrijving. U bent hierdoor economisch eigenaar van de auto. Gedurende de leaseperiode blijft de auto juridisch eigendom van de leasemaatschappij. Alle andere kosten, administratieve handelingen en overige noodzakelijke activiteiten worden door u zelf betaald c.q. verricht. Van tevoren wordt er altijd een restwaarde cq. overnamesom afgesproken. Na het voldoen van alle overeengekomen verplichtingen wordt de auto uw eigendom.

U kiest voor financiële lease:

- wanneer onverwachte kortetermijninvesteringen noodzakelijk zijn.
- voor bedrijfswagens (grijs kenteken), mede omdat de investeringsaftrek dan van toepassing kan zijn.
- bij het leasen van een (jong) gebruikte auto.

Shortlease (short lease)

Men spreekt van een shortlease, als de leaseperiode minimaal 1 maand en maximaal 12 maanden duurt. Dit is het meest te vergelijken met huur.

Veelal zult u dan gebruik moeten maken van een bij de leasemaatschappij beschikbare leaseauto. Daarom is shortlease voordeliger dan huur.